Добрий день шановні читачі мого спортивного блогу. Щоб бути сильним і здоровим потрібно не тільки займатися спортом, але ще й правильно харчуватися. Сьогодні ми розглянемо тему під назвою самі корисні продукти харчування для здоров’я.
Я вам розповім про шкідливих і корисних продуктах, їх харчових цінності, підберемо список продуктів для жінок і чоловіків.

Вода-основа життя

Багато задумаються, причому тут вода? Однак, не варто забувати, що людина на 80% складається з води. Для підтримання життєвоважливих процесів в організмі вода просто необхідна, за рахунок неї йде підживлення органів, тканин. Людський мозок складається на 98 відсотків з води, і для нормальної працездатності рекомендується щодня випивати 2-3 літри рідини.

Далі ми розглянемо список їстівних продуктів, які так корисні для нашого здоров’я.

Рослинні продукти

Важливими продуктами, які покращують діяльність організму є бобові. Завдяки вживанню пшениці, сочевиці, квасолі, вівса людський організм отримує велику кількість життєвої енергії. Бобові збагачені великою кількістю мікроелементів, вітамінів, рослинних протеїнів, за рахунок цього вже з давніх часів, їх застосовували в їжу стародавні мудреці.

Насіння і трави

Пророщені насіння корисним критеріям у багато разів перевершують усі інші продукти харчування. Вони багаті на білки, жири, які набагато корисніше м’ясних продуктів. До них відносяться насіння:

  • соняшнику;
  • гарбуза;
  • кунжуту;
  • льону;
  • маку.

Насіння льону, маку, кунжуту є лідерами за змістом кальцію, вони корисніше молока приблизно в 10 разів. Вже протягом багатьох років лікарі виписують хворим ці насіння для зміцнення кісткової системи.

Трави заслужено є одними із самих корисних продуктів харчування. Ченці, харчуються травами живуть понад 100 років, за їх словами основним секретом довголіття є корисне харчування. Давайте розглянемо найбільш корисні трави:

  • кріп;
  • петрушка;
  • базилік;
  • селера;
  • м’ята;
  • деревій.

Фрукти і Ягоди

Практично всі фрукти містять в собі велику кількість структурованої води, яка, ми вже знаємо, так корисна для здоров’я. Кожен фрукт збагачений корисними вітамінами. При хворобі не дарма виписують апельсини, мандарини, банани, адже ці фрукти мають велику кількість корисних вітамінів, таких як А і С, які так корисні для здоров’я, вони зміцнюють імунітет.

Мед

Один з найбільш давнейших продуктів є мед. Лікарі з давніх часів використовували мед для лікування важких захворювань. Завдяки своїм енергетичним цінностей, мед можна сміливо вважати корисним продуктом, який у багато десятків разів перевершує картоплю, макарони, м’ясо. Візьмемо як приклад великого вченого Піфагора, він зовсім не їв м’ясо, в його раціоні харчування були присутні, в основному, продукти бджільництва, овочі.

До речі про овочах, давайте тепер поговоримо про їх властивості.

Овочі

Вже багато років овочі використовуються для схуднення і зниження ваги. Більшість зеленолистих овочів мають досить низьку калорійність, яку позитивно застосовувати для похужения, крім цього, вони майже не містять жир. Вживаючи в їжу овочі можна знизити шанс захворювання серцево-судинних хвороб. Овочі багаті на клітковину, тому вони широко вживаються серед спортсменів. Крім цього, вони багаті на вітамін К, який відіграє велику роль на будову кісток.

До найбільш корисних овочів можна сміливо віднести:

  • Брокколі має більшу концентрацію вітамінів А, С, Тобто Застосування брокколі допоможе запобігти появи інсультів і захворювань міокарда.
  • Цвітна капуста багата на вітаміни А, С, В, Тобто Їсти цвітну капусту, можна уникнути гіпертонії, серцевої недостатності, ракових захворювань.
  • Болгарський перець знижує рівень холестерину, є джерел вітамінів А, С.
  • Цибулю і часник. Використовуються для зміцнення імунітету, корисні речовини допомагають вбивати мікроби, тому цибулю і часник є відмінними друзями при хворобі.
  • Помідори виводяться токсичні елементи з організму.
  • Зелений горошок. Покращує обмін речовин, багатий на вітаміни В1, А, С.
  • Моркву. З давніх часів морква застосовується в якості основного джерела вітаміну А, який корисний для зору, тому використовується в якості профілактики очних захворювань.

Горіхи

Застосовуючи 100-150 грам горіхів в добу ви збагатите свій організм корисними ферментами. Горіхи покращують пам’ять. Крім цього, вони мають велику кількість білка і корисних жирів. Волоському горіху немає рівних за кількістю корисного жиру і білка, за рахунок цього багато олімпійські чемпіони використовували горіхи в якості основного джерела білка.

Лікарі з давніх часів радили їсти горіхи для людей, у яких є захворювання шлунка, серця, печінки. Тривале вживання горіхів покращує мозкову активність.

Ми з вами розглянули список продуктів, який найбільш підійде для правильного харчування. Продукти збагачені необхідними корисними властивостями, застосування їх допоможе вам залишатися здоровими протягом тривалих років. Рекомендую подивитися інформативне відео, в якому, я впевнений ви знайдете цікаву інформацію для себе. До швидких зустрічей.

Олександр Білий


Схожі статті: